Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

уряд

volynnews.com

Вівторок, 15 вересня 2015, 12:34

Бюджет на 2016 рік передбачає 12% інфляцію

уряд

Уряд затвердив законопроект про держбюджет України на 2016 рік: зростання ВВП на 2% за інфляції 12%.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Відтак, законопроект розраховано на базі сценарію макроекономічного прогнозу, що було узгоджено з МВФ та який передбачає зростання реального ВВП у 2016 році на 2%, збільшення номінального ВВП до 2 262 млрд. грн. та індексу споживчих цін – на рівні 112%.

Проте, як стверджують у Міністерстві фінансів, проект бюджету було розроблено на основі сьогоднішнього податкового та бюджетного законодавства. Але з урахуванням законодавчих процесів, що наразі відбуваються в Україні, вже найближчим часом дохідна та видаткова частина проекту про держбюджет на 2016 рік може змінитися.

На це можуть вплинути запровадження нової податкової реформи, яка повинна вступити у дію з 1 січня 2016 року та може змінити дохідну частину державного та місцевих бюджетів України; реструктуризація боргу України; оборонні потреби країни на 2016 рік.

Отож, проект буде ще доопрацьовуватися відповідно до можливих законодавчих змін до податкового та бюджетного кодексів, прийняття законопроектів щодо реструктуризації боргових зобов'язань, а також з урахуванням рішень РНБО щодо потреб фінансування національної оборони.

Нагадаємо, 14 вересня уряд подав законопроект про держбюджет України на 2016 рік на розгляд Верховної Ради, але згодом відкликав документ для подальшого доопрацювання

Також, як заявила 8 вересня міністр фінансів Наталія Яресько, Мінфін закладає дефіцит бюджету в 2016 році на рівні 3,7% ВВП і курс на рівні 22,4 грн/дол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.