Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

novadoba.com.ua

Вівторок, 15 вересня 2015, 13:04

На Львівщині за вступ до училища директор отримав хабарі від 300 абітурієнтів

хабар

Під час вступної кампанії директор вищого професійного училища Дрогобича отримав хабарі на 600 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України у Львівській області.

Львівські правоохоронці задокументували факт одержання хабаря на загальну суму 600 тис грн директором вищого професійного училища Дрогобича за зарахування у навчальний заклад.

Зокрема, під час вступної кампанії у 2015 році, директор закладу організував злочинну схему для покращення свого матеріального становища за рахунок абітурієнтів, встановивши «обов’язковий тариф» у сумі від 2 до 9 тис грн за сприяння у вступі та зарахуванні до училища.

Перерахування коштів здійснювалось на розрахунковий рахунок Фонду розвитку професійно-технічної освіти регіону, який є підконтрольною структурою корупціонера.

Відтак, під час вступної компанії майже 300 осіб перерахували грошові кошти на рахунок Фонду у сумі 600 тис грн.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Директору-хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі слідчі дії тривають, встановлюються додаткові факти вимагання та отримання хабара.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.