Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

http://lv.at.ua

Четвер, 5 липня 2012, 12:05

Церкву Святих Петра і Павла у Львові освітлять ззовні

Урочисте відкриття оновленого зовнішнього декоративного освітлення церкви Святих Петра і Павла відбудеться цієї неділі, 8 липя.

На цю подію запрошено керівництво міста, а також представників посольств та консульств іноземних держав. У святковій програмі – виступ Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», струнного квартету Viva String Quartet, а також виступ фаєр-шоу балету.

Реалізовано цей проект у результаті співпраці з консульством Королівства Бельгії у Львові та компанією «САН ІнБев Україна».

Довідка

Храм Святих Верховних Апостолів Петра і Павла – костел ордену Єзуїтів на вулиці Театральній, споруджений у 1610–1630 рр. архітектором єзуїтського ордену Джакомо Бріано. Це – перша пам'ятка барокової архітектури у Львові та одна з перших у Східній Європі.

У 2010 році за рішенням Львівської міської ради храм передано у власність Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ Української Греко-Католицької Церкви. З огляду на те, що у певний період історії храм виконував функцію гарнізонного храму міста, на даний час ним опікуються капелани Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії.

За майже 400-літню історію існування храму він пережив кілька пожеж. Одна з них трапилась у 1764 році, після чого храм реставрували, і тоді на стінах з'явились фрески, намальовані художниками з чеського міста Брно Франциском і Себастіаном Екштейнами. Всі розписи унікальні, серед них є і чудове зображення Львова. Вражає мистецькою красою скульптурне розп'яття роботи Яна Пфістера з Вроцлава, скульптора німецької школи, автора різьбярських декорацій у каплиці Боїмів.

У храмі добре збережені, за оцінками експертів, дерев'яні скульптури в стилі рококо та найстаріший у місті орган XVIII століття.

джерело: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.