Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

zn.ua

Середа, 16 вересня 2015, 10:38

Нацбанк ліквідував "Укргазпромбанк"

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку ПАТ "Укргазпромбанк".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк України 14 вересня прийняв постанову про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ "Укргазпромбанк", цей банк було віднесено до категорії неплатоспроможних 7 квітня 2015 року у зв’язку зі здійсненням ризикової діяльності.

"5 серпня 2015 року Національний банк України погодив набуття компанією Primestar Energy FZE істотної участі в ПАТ "Укргазпромбанк". Перед погодженням було проведено ідентифікацію компанії та її акціонера, перевірено їх ділову репутацію та фінансовий стан, який виявився достатнім для купівлі банку", – йдеться у повідомленні Нацбанку.

Відтак, новий власник зазначеного банку мав протягом місяця після укладання договору відновити показники платоспроможності та ліквідності банку.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національного банку України з пропозицією про відкликання та ліквідацію ПАТ "Укргазпромбанк" з 14 вересня 2015 року.

 Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.