Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

dt.ua

Четвер, 17 вересня 2015, 10:55

ЄС запроваджує єдину прикордонну систему

Євросоюз

До кінця року Євросоюз планує створити єдину прикордонну систему та спрямувати на кордони групи швидкого реагування.

Про це повідомляє РБК-Україна.

До кінця року Єврокомісія планує представити пропозиції щодо створення єдиної європейської системи прикордонної охорони через наплив біженців до країн Євросоюзу.

Як заявив єврокомісар із внутрішніх справ і питань міграції Димітріс Аврамопулос, метою створення нової системи є забезпечення охорони зовнішніх кордонів Євросоюзу мультинаціональними прикордонними силами.

"Мета – охорона зовнішніх кордонів ЄС мультинаціональними групами прикордонників на постах. Таким чином, виконуватиметься спільне європейське завдання", – пояснив Димітріс Аврамопулос.

Також, за його словами, незабаром на кордони мають бути спрямовані так звані групи швидкого реагування.

Зазначимо, міністри внутрішніх справ країн Європейського Союзу 22 вересня проведуть у Брюсселі екстрену нараду для того, щоб обговорити міграційну кризу.

Нагадаємо, 16 вересня в Угорщині відбулися сутички між поліцією та біженцями. Це відбулося у результаті того, що 15 вересня, в Угорщині набули чинності нові міграційні правила, згідно з якими нелегальний перетин кордону тепер – кримінальний злочин. Аби законно потрапити на територію Угорщини, біженці мають реєструватися на сербському боці кордону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.