Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

rbc.ua

Четвер, 17 вересня 2015, 15:16

Верховна Рада затвердила реструктуризацію держборгу

Верховна Рада

Сьогодні Верховна Рада підтримала законопроекти уряду, необхідні для реструктуризації зовнішнього боргу України.

Про це повідомляє Українська правда.

Депутати голосували окремо по 5 проектах, що входять до пакету законів щодо реструктуризації.

За проект внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання проголосували 309 депутатів.

За внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання проголосували 307 депутатів.

За внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування під час реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його часткового списання – 308 депутатів

За постанову про забезпечення фінансової стабілізації в рамках виконання програми МВФ "Механізм розширеного фінансування" – 309 депутатів

За зміни до Держбюджету щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати голосувало 340 депутатів.

Як заявляв прем'єр міністр України Арсеній Яценюк, неприйняття цього пакету законів могло призвести до дефолту України, а у випадку, якщо Україна буде зростати, кредитори отримають додаткові кошти.

"Кредитори зможуть отримати частину прибутку національної економіки якщо ВВП складе 125 мільярдів доларів, сьогодні ВВП лише 85 мільярдів доларів. Друга умова – у тому випадку, якщо українська економіка буде рости більше 3%. Якщо економіка буде рости від 3 до 4%, то тільки з цього відсотку росту кредитори зможуть отримати 15%. Якщо українська економіка росте більше 4%, то кредитори можуть отримати до 40% від частини прибутку української економіки. Якщо українська економіка протягом наступних 25 років зростатиме на рівні 4%, це означає, що середня зарплата в Україні буде складати 1960 доларів на одного громадянина", – наголосив Яценюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.