Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сутичка під Верховною Радою

rbc.ua

П'ятниця, 18 вересня 2015, 10:53

Аваков звинувачує Тягнибока в організації сутичці під ВРУ 31 серпня

сутичка під Верховною Радою

Арсен Аваков заявив, що теракт під Внрховною Радою організувала ВО "Свобода".

Про це повідомляє Українська правда.

Вчора, 17 вересня, під час звіту у Верховні Раді міністр внутрішній справ Арсен Аваков заявив, що вчинення теракту під стінами Верховної Ради 31 серпня було заздалегідь сплановане та організоване.

"Все це стало наслідком заздалегідь спланованої та організованої провокації. Її метою, за однією з версій, була масштабна дестабілізації в країні та занурення її в масштабне насилля та збройне громадянське протистояння", – заявив Арсен Аваков.

За його словами, в наслідок заворушень під парламентом тілесних ушкоджень зазнали 157 осіб, а три особи загинули.

"І сам терористичний акт і масові заходи були об'єднані одним злочинним задумом. Є достатні підстави вважати, що цей задум полягав у тому, щоб силами спеціальної підготовленої групи осіб організувати масові заворушення під стінами парламенту та використати їх для маскування кривавого теракту", – наголосив Аваков.

Також міністр розповів, що мітингувальники під Радою відбирали у правоохоронців засоби особистого захисту, та завдавали їм тілесні ушкодження і розпилювали сльозогінний газ, а серед тих, хто  наносив тілесні ушкодження, були і колишні народні депутати.

За його словами, група для дестабілізації під час заходів 31 серпня була сформована лідерами "Свободи", зокрема Олегом Тягнибоком.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. У резулататі цього під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступають проти децентралізації з правоохоронцями. Через масові сутички та кинутої в правоохоронців гранати, загинули 3 бійців Нацгвардії.

Загалом постраждало 157 осіб. Наразі провокації під Верховною Радою оголосили терактом.

Мітинг був організований політичними партіями "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія України".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.