Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Васюник

Прес-реліз,   П'ятниця, 18 вересня 2015, 16:39

Розвивати Львів – це зробити ставку на сучасне виробництво, – Васюник

Ігор Васюник

Ігор Васюник вважає, що Львів втрачає час для розвитку, не розробляючи новітні технології та виробництво.

Про це повідомив народний депутат України Ігор Васюник під час свого інтерв'ю у Львівській газеті.

«Розвивати Львів – це зробити ставку на сучасне виробництво, новітні технології, науку, освіту, медицину. Ми ніби забули, що у Львові є машинобудування, «Електрон», Львівський бронетанковий завод, ДП «Львівський радіоремонтний завод», «Термоприлад», ЛОРТА, авіаремонтний, ВАТ «Львівський інструментальний завод», ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» і ще багато підприємств – виробничу базу ще до кінця не знищено», – заявив Ігор Васюник.

За його словами, львівські вчені, інженери, кваліфіковані техніки й механіки, працівники ІТ повинні працювати у Львові, а не виїжджати за кордон, а також реалізувати свої ідеї, зокрема накреслити план, щоб за десять років місто перейшло на електромобілі.

«У Львові – місті передових інженерів та науковців – не займаються створенням новітньої високотехнологічної індустрії. Але ж у нас є потенційна база: університети та наукові центри. Львів потребує інвестицій, то чому не сюди прикута увага влади? Львів – майже мільйонне місто. Потенційно один із найбільших інтелектуальних і промислових центрів України та Європи. Нам треба розвивати Львів майбутнього, будувати сучасне розумне місто, а не ліпити його напоказ», – наголосив Васюник.

Як пояснив депутат, розвиток нових технологій дасть поштовх для підтримки творчих людей, промисловість допоможе відновити культуру, інвестиції – медичну галузь, відтак одні галузі розвиватимуть інші.

Зазначимо, Ігор Васюник також вважає, що до пересічного львів’янина не доходять прибутки від туристичного бізнесу.

Нагадаємо, Ігор Васюник балотуватиметься на вибори міського голови Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.