Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Арсеній Яценюк

Понеділок, 21 вересня 2015, 10:37

Яценюк обіцяє нові зарплати у жовтні

Арсеній Яценюк

Підвищені пенсії та зарплатні для бюджетників будуть виплачені на початку жовтня.

Про це повідомляє урядовий портал.

Як наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, з 4 жовтня пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень, а підвищені зарплати для бюджетників будуть виплачені в першій половині жовтня.

«Середній розмір такого підвищення становить від 13 до 19%. 19% – для платні висококваліфікованих працівників, 13% – пенсіонерів. Доплата до пенсії, яка нараховується з 1 вересня поточного року, буде здійснена в жовтні. З 4 жовтня українські пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень», – зазначив Яцкнюк.

Щодо працівників бюджетної сфери, то вони вже отримала авансові виплати, вітак підвищені заробітні плати їм будуть виплачені в першій декаді жовтня.

За його словами, у місцевих бюджетах є необхідні кошти для виплати підвищеної зарплати бюджетникам внаслідок додаткових 40% доходів від бюджетної децентралізації.

«Центральний бюджет дає свою суму коштів, місцеві бюджети мають також необхідну суму коштів для забезпечення 100% виплати всіх підвищених соціальних стандартів», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Окрім того, нагадав Арсеній Яценюк, Верховна Рада конституційною більшістю голосів підтримала план реструктуризації і списання боргів, запропонований Урядом України».

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада затвердила збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Законом передбачено встановити з 1 вересня 2015 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1330 грн, для працездатних осіб – 1378 грн, осіб, які втратили працездатність – 1074 грн/ з збільшенням видатків на оплату праці, пенсійне забезпечення, допомоги сім’ям з дітьми та одноразові допомоги, стипендії аспірантів і докторантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.