Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Світовий конгрес українців у Мадриді

Понеділок, 21 вересня 2015, 13:05

Світовий конгрес українців у Мадриді підтримав Україну у війні з Росією

Світовий конгрес українців у Мадриді

З 11 по 13 вересня в іспанській столиці проходили річні загальні наради Світового конгресу українців (СКУ), насичені багатьма заходами, що так чи інакше пов’язувалися з підтримкою українського народу в боротьбі за його суверенітет і національну цілісність.

У їх роботі взяли участь 64 делегати та 53 гостей з 20 країн.

Офіційне відкриття зборів відбулось у престижному приміщенні інституту Сервантеса – відомому в світі іспанському культурному центрі.

Серед гостей були присутні високі посадовці владних структур України, Іспанії та Канади, які привітали учасників зібрання.

Також було зачитано привітання від Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, Міністра закордонних справ, Предстоятелів УГКЦ і УПЦ-КП й інших інституцій.

У своїй промові президент СКУ Євген Чолій висвітлив основну діяльність очолюваної ним організації упродовж минулого року, акцентуючи увагу на підтримці України в її тривалій боротьбі з російським агресором.

Також було вручено грамоти та ювілейну відзнаку «200 років з дня народження Тараса Шевченка».

Під час робочих засідань розглядалися насущні питання протидії російській дезінформації та поширення достовірної інформації про Україну, захисту людських і громадянських прав українців, координація  та посилення міжнародних зусиль на підтримку України, включаючи гуманітарну допомогу, розвиток гуманітарних ініціатив.

Делегати також проаналізували доповіді, представлені на річних зборах акціонерів і обговорили проекти, спрямовані на подальше сприянні роботі СКУ.

Учасники сесій змогли побувати і в деяких українських асоціаціях Мадрида та околиць, відвідати концерт, присвячений 70-річчю українського поселення в Іспанії, що відзначатиметься наступного року, та 10-ій роковині створення асоціації «Українська громада Іспанії за права, честь і гідність українців».

Ще одним важливим заходом стало проведення мітингів і мирної ходи під гаслом «Світове українство з Україною» центром столиці, починаючи від площі Іспанії та завершуючи центральною міською площею Соль.

Учасники зборів мали також нагоду помолитися в українській парохії Благовіщення Пресвятої Богородиці спільно із заробітчанами, а потім ще й поспілкуватися з ними в неофіційній обстановці.

Президент СКУ висловив щирі слова подяки «Українській громаді Іспанії за права, честь і гідність українців» і зокрема її голові Юрію Чопику за теплий прийом і сприяння продуктивній праці річних нарад.

Любомир Калинець (Мадрид, Іспанія)

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.