Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

http://naiu.org.ua

Четвер, 5 липня 2012, 14:33

За фальсифікацію ліків в Україні будуть позбавляти волі на довший термін

Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає суворіше покарання фальсифікаторів ліків. Тепер замість штрафів введуть тюремне ув'язнення на термін від 5 до 8 років. У трагічних випадках, причиною, яких стали підроблені ліки, винним може загрожувати і довічне ув'язнення.

266 народних депутатів у другому читанні підтримали законопроект, що посилює відповідальність за фальсифікацію ліків.

Відповідно до законопроекту, за незаконне виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту фальсифікованих лікарських засобів передбачено тюремне ув'язнення на термін від 5 до 8 років.

У випадку, якщо фальсифіковані ліки призвели до смерті людини або спричинили інші особливо тяжкі наслідки, то згідно з документом винну особу можуть засудити на термін від 15 років до довічного.

За чинним законодавством підробка лікарських препаратів карається штрафом від 1 тис. до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 34 тис. грн) або обмеженням свободи на термін до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини та обладнання для їхнього виготовлення.

Ті самі дії, вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або в особливо великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я людини, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів, — караються позбавленням волі на термін від 3 до 5 років з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини та обладнання для їхнього виготовлення.

У випадку, якщо фальшиві ліки спричинили смерть людини, передбачається позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Нагадаємо, у вересні минулого року Верховна Радда ввела кримінальну відповідальність за підробку ліків.

джерело: Дзеркало тижня

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.