Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

regnum.ru

Вівторок, 22 вересня 2015, 12:28

Більшість поляків проти біженців у своїй країні

біженці

56% поляків не хочуть надавати притулок біженцям з країн Північної Африки та Близького Сходу.

Про це свічить дослідження компанії Millward Brown, проведеного для телеканалів TVN і TVN24, передає Польське радіо.

Протилежної думки дотримується 38% опитаних. Зростаюча імміграційна криза схиляє більшість поляків до негативного ставлення щодо прийому іммігрантів у Польщі. Опитування, проведене на початку вересня показувало, що проти цієї ідеї висловлювалося 43% респондентів (нині – зріст на 13%).

Настільки ж спала чисельність бажаючих допомогти біженцям. У свою чергу, згідно із даними дослідження центру IBRiS, проведеного 4–5 вересня, проти прийому біженців висловився кожен 4-ий поляк – це 26%. 37% погодилося би надати притулок цим людям, але за умови, що ООН або Європейський Союз надасть гроші на утримування приїжджих, а 10% готові прийняти тільки християн. 61% поляків висловився твердо «ні» щодо готовності прийняти біженців у власному домі.

Безумовно на це погодилося тільки 7% поляків, ще 16% сказало «так», але за умови, що держава покриє кошти на перебування гостей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.