Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

нічні маршрутки

lviv.vgorode.ua

Вівторок, 22 вересня 2015, 16:41

Нічні маршрутки курсуватимуть Львовом до кінця року

нічні маршрутки

Роботу нічних автобусів у Львові продовжили до кінця року цього року.

Про це заявив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, передає прес-служба Львівської міської ради.

«У червні було рішення виконкому про вивчення пасажиропотоку на тимчасових нічних маршрутах терміном на 3 місяці. Було затверджено 7 маршрутів, які через Інтернет та ЗМІ були обговорені з мешканцями. Я запропонував керівництву міста продовжити рішення виконкому ще на 3 місяці. Ми запропонували продовжити вивчення пасажиропотоку до 31 грудня 2015 року, оскільки на сьогодні ми не можемо встановити реальну потребу мешканців нашого міста в нічних маршрутах», - зазначив Віктор Щир.

Так, за його словами, у липні нічні маршрути перевезли майже 13 тис. пасажирів. У серпні пасажиропотік впав до 11 тис., а за 21 день вересня цей пасажиропотік склав 5 тис. 283 особи.

«Ми не можемо сьогодні орієнтуватися, у зв’язку з цим відбувається зменшення пасажиропотоку. Хоча департамент економіки поінформував підприємства, які працюють дві зміни, що в місті курсують нічні маршрути, а пасажиропотік падає. Це в першу чергу спливає на фінансово-економічну сторону нашого комунального підприємства і підприємство несе збитки. То ж ми запропонували ще впродовж 3 місяців додатково вивчити цей пасажиропотік для того, що коли сформуються вже всі пасажиропотоки, вийти на економічно обгрунтовану вартість проїзду у нічних автобусах. Тобто, до кінця цього року нічні маршрути у Львові курсуватимуть. Маршрут нічних автобусів залишиться незмінний», – Віктор Щир.

Як розповів заступник директора ЛК АТП-1 з економіки та фінансів Олексій Зварич, оптимальним для підприємства, при сьогоднішньому тарифі за проїзд у розмірі 8 грн, було б перевезення 200 пасажирів за ніч на одному маршруті. «Найпопулярнішим залишається 4-й нічний маршрут, який за ніч у серпні перевозив у середньому 102 пасажири. Загалом у серпні за ніч нічний маршрут №1 перевіз 43 пасажирів, №2 – 40, №3 – 45, №4 - 102, №5 – 39, №6 – 49 та №7 – 31 пасажирів», - сказав Олексій Зварич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.