Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мазурчак і Хом'як

Наш край

Прес-реліз,   Середа, 23 вересня 2015, 10:23

Голова центрвиконкому «Нашого Краю» відвідав Львівщину

Мазурчак і Хом'як

21 вересня, з робочим візитом до Львова завітав голова центрального виконкому політичної партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

Мета поїздки – зустріч з партійним активом Львівщини у світлі активної підготовки до виборів.

«Мені взагалі дуже приємно бути у Львові, попити львівської кави, походити вулицями Львова. Але головне питання – це підготовка до виборів. Як один із керівників партії «Наш край» хочу познайомитися з активом партії, особисто поговорити з людьми, визначити план подальших дій», – розповів Олександр Мазурчак.

Також Олександр Мазурчак поділився своїми враження про діяльність Львівського обласного осередку партії «НАШ КРАЙ». «Ми ще не можемо говорити про якісь значні досягнення, адже ми тільки формуємо партійну структуру. Але на Львівщині партія активно розбудовується, має чітку програму дій на місцевих виборах. І тому роботою львівського осередку я можу бути тільки задоволеним. Практично у всіх районах Львівської області і, звісно, в самому Львові йде цілеспрямована робота з формування численного загону прихильників нашої організації», – повідомив він.

Щодо загальних перспектив нової політичної сили, то голова центрального виконкому партії «НАШ КРАЙ» сказав: «Ми вирізняємося від решти партій тим, що робимо ставку на людей, які довели свою ефективність, свою дієвість. Це ті люди, яким довіряють, які вже попрацювали ефективно на протязі багатьох років. Це лідери саме місцевого самоврядування, лідери громадської думки. На відміну від інших партій, які намагаються взяти молодих, недосвідчених, ми належимо до тих політичних сил, які роблять ставку на досвідчені кадрів. Водночас в плани входить набирати молодих спеціалістів, аби передавати їм досвід та формувати розуміння важливості посади керівника органу місцевого самоврядування».

Одне із головний своїх завдань політична сила «НАШ КРАЙ» вбачає в постановці нагальних проблем та їх швидкому вирішенні. Центральної програмною проблематикою, за словами Олександра Мазурчака, є відстоювання інтересів місцевого самоврядування, його реформування.
«Передача фінансів на рівень громади – ось наш пріоритет. Громада найкраще знає, куди витрачати гроші, і для цього непотрібні вказівки з Києва.

Далі питання тарифів, які нині непомірні для населення, і треба дивитися, що зробити, аби зменшити оплату за комунальні послуги. Знову ж таки – нарахування субсидій, не всі люди мають змогу і можливість отримати субсидії у зв’язку зі складною системою їх оформлення», – наголосив Олександр Мазурчак.
«Імітація реформи, а саме це відбувається сьогодні, – немає реального ефекту. Насправді фінансова децентралізація – це коли гроші, які заробляє громада, залишаються в громади. Тобто, якщо хоча б 60% від усіх коштів, які заробила громада, залишатимуться на місцях, то дороги будуватимуться, інфраструктура розвиватиметься», – зазначив Олександр Мазурчак.

Очільник Львівського обласного осередку політичної партії «НАШ КРАЙ» Мирослав Хом’як в свою чергу додав, що на Львівщині політична сила «НАШ КРАЙ» справді активно розбудовується. «І це дуже правильно, що ми набираємо в наші ряди людей, які мають життєвий досвід, які знають проблеми кожного регіону, окремо взятого села, міста. І найголовніше мають досвід розв’язувати ці проблеми. Але очевидно, щоб без фінансової подушки годі буде зрушити з місця отой цілий віз місцевих проблем. Тому перше наше завдання на сьогодні – добитися якісної фінансової децентралізації, щоб повноваження були передані на рівень громад. Це вимога часу, запит від суспільства і конкретних громад. Власне, йдучи на вибори – ми ставимо це питання пріоритетним.

Також у полі нашої уваги будуть конкретні проблеми – будівництво доріг, забезпечення людей роботою. Знаєте, Львівщина – прикордонний край, де багато людей намагаються знайти роботу за кордоном. Так от, наше завдання – повернути українців до нашого краю», – наголосив Мирослав Хом`як.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.