Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Візит в Польщу

Європейський діалог

Середа, 23 вересня 2015, 12:36

«Європейський діалог» залучить польський досвід для аналізу реформ в Україні

Візит в Польщу

Громадська організація «Європейський діалог» використає польські методики для аналізу процесів децентралізації в Україні, а також розвитку транскордонної співпраці та її значення для розвитку потенціалу прикордонних регіонів.

Домовленості про це були досягнуті в рамках офіційного робочого візиту аналітиків «Європейського діалогу» в Польщу, що відбувся 14-18 вересня.

У Жешові відбулось обговорення можливостей спільних транскордонних дослідницьких проектів, присвячених місцевому самоврядуванню, регіональному розвитку, збереженню культурно-історичних цінностей. Українські аналітики ознайомились з досвідом роботи Організації «Єврорегіон Карпати Польща»

Жешівської агенції регіонального розвитку, Центру транскордонної співпраці та ін.

У Любліні Форум громадських організацій Любліна презентував українським колегам розробку і досвід виконання комплексних програм розвитку Любліна та регіону, створення умов для розвитку соціальних ініціатив, формування банку інформації про суспільні ініціативи і поширення цієї інформації.

У Варшаві, серед іншого, фахівці Головного управління статистики ознайомили українських аналітиків з програмою Стратег, яка дозволяє моніторити, аналізувати і порівнювати дані розвитку стратегій місцевого самоврядування у Польщі.

В рамках візиту була досягнута домовленість про стажування молодих українських аналітиків в незалежних аналітичних центрах Польщі, а також обговорено перспективи співпраці українських та польських аналітичних центрів в рамках програм міжнародної співпраці «Польсько-канадійська допомога розвитку демократії» і програми європейської транскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна 2016-2020 рр.».

Керівник аналітичної групи «Європейського діалогу» Олександр Софій відзначив поновлення зацікавлення польських колег процесами, які сьогодні відбуваються в Україні. «Польські аналітики та фахівці з проблем розвитку місцевого самоврядування відкриті до співпраці, готові передати й поділитись з нами своїм досвідом. Це є важливим, адже саме польська модель децентралізації використана як взірець для України. Вивчення польського досвіду і використання методик аналізу результату польських реформ можуть дозволити Україні уникнути зайвих помилок», – вважає Софій.

Ознайомчий візит відбувся за сприяння Міжнародного фонду «Відродження» у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) та за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні (SIDA).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.