Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

tsn.uа

Четвер, 24 вересня 2015, 09:41

ЄС зміцнить кордони через біженців

Європарламент

Євросоюз планує зміцнити зовнішні європейські кордони та збільшити фінансову допомогу Туреччині, Лівану і Йорданії.

Про це повідомляє Еuronews.

Міграційна криза в Європі стала предметом обговорення лідерів країн ЄС на екстреному саміті у Брюсселі.

Вони остаточно затверджять план розміщення 120 тисяч біженців. Ткож Брюссель заявив, що плани не будуть переглядатися, і повідомив, що буде значно збільшено фінансову допомогу країнам, які опинилися на передньому рубежі кризи, зокрема, Туреччині, Лівану і Йорданії.

У центрі порядку денного також – зміцнення зовнішніх європейських кордонів.

"Якщо греки не в змозі захистити свої власні кордони, ми повинні ввічливо попросити, бо Греція є суверенною країною, щоб інші країни ЄС захищали грецький кордон", – заявив прем‘єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Голова Європейської Ради Дональд Туск сказав, що до Європи уже прибули півмільйона мігрантів, і на цьому безпрецедентна хвиля, очевидно, не зупиниться, що ускладнює вироблення спільної позиції в питаннях міграції.

"Найбільш актуальне питання, яке постало сьогодні, – як повернути контроль над нашими зовнішніми кордонами. Інакше немає жодного сенсу навіть говорити про спільну міграційну політику", – заявив Дональд Туск.

Натомість президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер дав зрозуміти, що відмова від виконання міграційного плану загрожує санкціями та скороченням європейської допомоги тим, хто не хоче приймати біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.