Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

енергозберігаюча гойдалка

yurbasik.org.ua

Четвер, 24 вересня 2015, 11:09

У львівському Парку культури з'явиться енергогенеруюча гойдалка

енергозберігаюча гойдалка

У Львові створять гойдалку, за допомогою якої можна буде зарядити мобільний телефон.

Про це Львівському порталу повідомили координатори проекту.

Відтак, українська молодіжна кліматична асоціація Aiesec Львів спільно з коворкінгом Betaplace виграли грант в рамках кампанії проти зміни клімату – «Майстерня клімату» на встановлення енергогенеруючої гойдалки.

«Ми хочемо дати можливість кожному відчути як це самому генерувати «чисту» енергію і задовольняти свої потреби у ній, наприклад, заряджати телефон. Усі ми розуміємо шкоду викопних джерел енергії, але рідко замислюємося про щоденні кроки, які ми можемо робити, щоб зменшити їхнє споживання», – зазначила координатор проекту Христина Пархуць.

За її словами, на базі проекту будуть організовуватися майстер-класи та зустрічі на екотематику.

Активісти сподіваються, що вже в кінці жовтня запросять усіх на воркшоп зі встановлення гойдалки-генератора у Парк культури. А також вони задумуються про те, як створити цілий майданчик з різними гойдалками та атракціонами, які генеруватимуть енергію, як це у Нідерландах чи Британії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.