Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

ednist.infо

Четвер, 24 вересня 2015, 15:42

Нацбанк знизить облікову ставку до 22%

Нацбанк

Національний банк України знижує облікову ставку з 25 вересня 2015 року до 22% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Правління Національного банку України ухвалило рішення про зниження облікової ставки до 22% річних. 

Таким чином, Нацбанк продовжує пом’якшення грошово-кредитної політики, розпочате у серпні.

"У липні-серпні була зафіксована дефляція, а базова інфляція була близька до нуля. Проведення виваженої монетарної та фіскальної політики дало можливість зменшити інфляцію попиту, стабілізувати валютний ринок і знизити інфляційні очікування", – йдеться у повідомленні Нацбанку.

Підвищення адміністративних цін і тарифів, так і дострокове збільшення заробітних плат та соціальних виплат, не буде мати значного впливу на інфляцію.

З урахуванням цього, за оцінками Нацбанку, цінова динаміка уповільнюватиметься і надалі. На кінець 2016 року приріст індексу споживчих цін уповільниться до 12%.

"Таке пом’якшення дозволить підтримати поступове відновлення економічної активності, ознаки якого спостерігаються у ІІІ кварталі та продовжаться в IV кварталі 2015 року. За підсумками 2016 року прогнозується зростання реального ВВП  на 2,4%", – йдеться у повідомленні Нацбанку.

Нагадаємо, з 28 серпня Нацбанк знизив облікову ставку з 30% до 27%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.