Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авіапольоти

П'ятниця, 25 вересня 2015, 16:11

Російським авіакомпаніям забаронили літати до України

авіапольоти

Уряд заборонив польоти російських авіакомпаній, в першу чергу компаній «Аерофлот» і «Трансаеро», до України.

Про це повідомляє урядовий портал.

Відтак, заборонено транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, якщо вони містять товари військового призначення або російський військовослужбовців.

За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, також заборонено використовувати російське програмне забезпечення. Зокрема, програмне забезпечення компанії «Лабораторія Касперського».

Яценюк доручив Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України відключити оновлення програми, її придбання та використання в органах держвлади.

«До всіх органів виконавчої влади є чітка вимога – тим компаніям, щодо яких застосовані санкції, заборонити участь в державних закупівлях, щоб вони не мали доступу до бюджетного ресурсу країни», – наголосив Арсеній Яценюк.

Виконання запровадженних санкцій буде контролювати санкційний комітет.

«Відповідальність за запровадження санкцій персонально лежить на керівниках центральних органів виконавчої влади і директорах державних підприємств. Керівниками кожного органу виконавчої влади повинно бути забезпечене стовідсоткове виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони», –заявив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 16 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.