Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Угорщина

tsn.uа

П'ятниця, 25 вересня 2015, 17:09

Угорщина збудує стіну уздовж кордону з Хорватією

Угорщина

Угорщина готується будувати мур на кордоні з Хорватією, щоб відгородитися від біженців.

Про це повідомляє Еuronews.

Як заявив сьогодні угорський прем‘єр-міністр Віктор Орбан заявив на прес-конференції у Відн, мур і контрольно-пропускні пункти – єдиний ефективний спосіб контролювати нелегальну міграцію.

За його словами, країни ЄС не мають жодних підстав критикувати дії Будапешта, адже у критичний момент залишили Угорщину наодинці з міграційною кризою.

"Система захисту і охорони, яку ми запровадили на сербо-угорському кордоні, повністю виконала покладені на неї сподівання. Нині наше завдання — запровадити таку саму систему на кордоні з Хорватією. Мені здається, що Австрія вже почала визнавати той факт, що такий контроль дійсно необхідний. Лише так Угорщина зможе виконати свої міжнародні зобов‘язання. Це і є наша основна мета", – зазначив Віктор Орбан.

Зазначимо, цього тижня Угорщина разом з Чехією, Словаччиною і Румунією проголосувала проти плану перерозподілу 120 тисяч мігрантів країнами ЄС.

Нагадаємо, 31 серпня Угорщина завершила будівництво 4-метрового паркану уздовж кордону із Сербією, звідки у країну проникали нелегальні мігранти. А 15 вересня країна закрила кордони для нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.