Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

церква Святого Духа у Потеличах

ФБ Марія Дева

Неділя, 27 вересня 2015, 13:19

На Львівщині горіла церква зі списку спадщини ЮНЕСКО

церква Святого Духа у Потеличах

Під час грози блискавка влучила в електрощитову, внаслідок чого сталось загоряння церкви Святого Духа (1502 р.) в селі Потелич Жовківського району 

Інформацію Варіантам підтвердив настоятель храму Роман Семенюк.

За його словами, вранці 25 вересня в селі була сильна гроза. Блискавка потрапила в електрощиток, який встановлено поруч з церквою. Система пожежогасіння спрацювала вчасно, тому стіни храму не сильно постраждали.

Кадило, ложечки та інша церковна утвар внаслідок дії речовини, що гасила вогонь, вкрита зеленим нальотом. Стінопис храму був покритий пилом.

«Ми не маємо права мити стіни, адже цим займаються реставратори. В суботу в нас був пожежник з Рави-Руської. Він припустив, що причиною займання є неправильно встановлений електрощиток» –розповів священик. 

Нагадаємо, що в червні 2013 року 8 дерев'яних церков Західної України було внесено до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО, половина з яких є в Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.