Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

charivne.info

Понеділок, 28 вересня 2015, 09:34

У Польщі відбулися мітинги проти прийняття біженців

Польща

У Польщі відбулися мітинги та демонстрації проти прийняття біженців з Близького Сходу.

Про це повідомляє Euronews.

З національними прапорами та антимігрантськими плакатами пройшли по польському місті Катовіце понад 3 тисячі демонстрантів. Мітинг організували в країні праворадикальні організації.

У Варшаві на подібну акцію зібралася тисяча людей. Вони незадоволені, що польський уряд під тиском Брюсселя погодився надати притулок 9 тисячам мігрантів.

Демонстрації відбулися в 10 польских містах: Варшаві, Бидгоші, Щеціні, Гданську, Слупську, Катовіце, Лодзі, Любліні, Жешуві.

У країні, де понад 90% населення складають католики, а понад 99% вважають себе поляками, рівень ксенофобії доволі високий.

Нагадаємо, наприкінці серпня Президент Польщі Анджей Дуда повідомив про відмову країни приймати нових біженців з країн Близького Сходу, Північної Африки та Південної Азії, через те, що його країні незабаром доведеться зіткнутися з напливом українських мігрантів, що тікають від конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.