Андрій Пронічкін,  5 липня 2012

Українська мова "перекриває" дороги Львівщини

Липнева спека привнесла у ритм життя львівських політиків специфічний ритм, не звичний для нашого регіону. Таке раніше можна було зустріти в Греції, де свято дотримуються сієсти, тому якщо і мітингують, то лише тоді, коли спаде спека, тобто майже наприкінці дня.

 

Сьогодні ж здавалося, що сієста у львівських опозиціонерів ніколи не завершиться. Однак в той час, коли ті львів'яни, котрі в силу певних обставин не можуть собі дозволити ні сієсти, ні протестів, покидали робочі місця і, змучені спекою, плелися додому, нарешті сталося щось радикально-попереджуюче.

Отож сьогодні представники львівськоі опозиціі на 15 хвилин заблокували рух автотранспорту на під'іздах до Львова по чотирьом трасам: Львів - Рава-Руська, Львів – Краковець, Львів – Мостиська та Київ – Чоп. У такій спосіб вони не лише висловили протест новому закону про мови, але й попередили діючі владу про свою готовність до більш радикальних методів протесту.

Учасники акціі протесту, а на кожному напрямку іх було не менше ста чоловік, тримали в руках плакати: «Зникне мова - не буде народу»,«Мова – душа країни», «Одна мова – єдина держава».

«Це була попереджувальна акція про те, що свавілля в цій країні панувати не буде. Прихвосні Януковича не будут вказувати як нам жити тут, на Львівщині, чи в Україні. Наші акції носитимуть безстроковий характер», - сказав голова ЛОО ВО «Батьківщина» Роман Ілик, який приймав участь у блокуванні траси Львів-Рава-Руська. Його уважно вислухати не лише журналісти, але й представники правоохоронних органів. Останні ледве встигли на акцію, щоб зафільмувати подіі з метою їх подальшого детального вивчення.

У підсумку ініціатива у розвитку політичних подій на Львівщині сьогодні залишилася за опозицією, що виглядає цілком логічно, бо якщо у опозиціонерів лише вдень видалася сієста, то державна обласна влада просто розчинилася невідомо де.

Відео дивитись тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.