Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кордон з Словаччиною

zakarpat-rada.gov.ua

Вівторок, 29 вересня 2015, 12:56

Словаччина контролюватиме кордон з Україною

кордон з Словаччиною

Словаччина посилила захист кордону з Україною з метою запобігти напливу мігрантів через її територію.

Про це повідомляє Українська правда.

Як наголосив міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк, на східному кордоні встановлена система Optasense, яка дозволяє моніторити ситуацію на кордоні.

"На кордоні ми маємо систему мікрофонів, які дають можливість виявляти різноманітні спроби нелегального перетину кордону. Таким чином нелегальні перевізники мігрантів не зможуть скористатися ні підземними, ні надземними шляхами", – заявив Роберт Каліняк.

За його словами, кордон не стали посилювати армією, однак збільшили кількість поліцейських, які знаходяться на відстані до 40 км вглиб країни і допомагають виявляти нелегальних мігрантів і затримувати їх.

Наразі вирішується питання, чи є затримані шукачами притулку чи нелегальними мігрантами, які згідно з договором про реадмісію підлягають поверненню на територію України.

Нагадаємо, як зазначив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "5 каналу" 7 вересня, у разі вступу України до Європейського Союзу, країна прийматиме біженців з Близького Сходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.