Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вугілля

ednist.info

Середа, 30 вересня 2015, 14:32

"Львіввугілля" обікрали на дев'ять млн грн

вугілля

У Червонограді шахраї незаконно привласнили вугілля держпідприємства на дев'ять млн грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.

Мешканця Червонограду звинуватили у привласненні та розтраті ввіреного на матеріальне зберігання вугілля на суму близько 9 млн грн.

Правоохоронці встановили, що для імітації законності постачання за бюджетні кошти кам’яного вугілля, було створено дві фіктивні фірми. Через них і відбувалась легалізація привласненого у держпідприємства вугілля та реалізація його підприємствам реального сектору економіки.

Окрім привласнення, така діяльність призводила до несплати податків вказаними фірмами та виведення значних сум у тіньову економіку.

Також лабораторний аналіз зразків вугілля показав невідповідність кількісним і якісним показникам, визначеним державними стандартами та тендерними вимогами.

На сьогодні, на майно зловмисника, вартістю майже 8 млн грн, накладено арешт, а вугілля на суму близько 9 млн грн повернуто у власність держустанови.

Нагадаємо, що у квітні цього року також було викрито незаконну схему розкрадання 14 тисяч тонн вугілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.