Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

5.ua

Середа, 30 вересня 2015, 16:55

Уряд встановив норму газу – 200 куб. м за 3600 грн

газопостачання

Уряд встановлює соціальну норму в 200 кубометрів газу за ціною 3600 гривень для всіх домогосподарств, які використовують газ для опалення.

Про це повідомляє урядовий портал.

Сьогодні, 30 вересня, уряд прийняв рішення про компенсацію різниці в ціні на природний газ для населення за рахунок держбюджету.

"Кабінет Міністрів України приймає рішення щодо надання соціальної норми в обсязі 200 кубічних метрів газу за ціною 3600 гривень для всіх домогосподарств, які використовують природній газ для опалення. Це вдвічі дешевше, ніж ринкова ціна природного газу, яка становить сьогодні 7188 гривень, – заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що новий закон України про ринок газу набуває чинності з 1 жовтня, а також уряд компенсує різницю в ціні за рахунок коштів Державного бюджету

Також Яценюк зазначив, що уряд має можливість приймати спеціальні рішення щодо продажу газу для населення за ціною, яка визначена, але в тому випадку, якщо знаходяться ресурси на компенсацію такої заниженої ціни з державного бюджету.

Нагадаємо, з 1 квітня мінімальний тариф за газ становить 3,6 грн за 1 куб м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.