Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

фото dolrda.gov.ua

П'ятниця, 6 липня 2012, 11:34

Виплати вкладів Ощадбанку СРСР вкладники отримають без черг та ажіотажу - Олег Баляш

Державна казначейська служба України 2 липня перерахувала на рахунки Ощадбанку України 1,5 млрд. гривень бюджетних коштів на виплату компенсацій знецінених заощаджень громадян колишнього Ощадбанку СРСР. Відтак вкладники отримають виплати у цивілізований спосіб, без черг та ажіотажу. Про це депутат Львівської обласної ради, член фракції Партії регіонів Олег Баляш сказав у коментарі журналістам програми «Вісник», - повыдмоляэ прес-служба ЛОО Партії регіонів. 

 

«Якщо держава взяла на себе зобов’язання відповідати за старі борги Радянського Союзу, то треба з цими боргами розраховуватись. Повернення знецінених заощаджень СРСР були однією із соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Завдяки злагодженій роботі Уряду Миколи Азарова сьогодні ці вклади виплачуються. Фактично сьогоднішня влада виконує обіцянки своїх попередників.  Виплати проводяться плавно, стабільно, без черг. Вкладникам пропонують декілька варіантів отримання їх заощаджень. Один із варіантів – розмістити ці кошти на депозит із досить великими відсотками, інший – оплатити послуги ЖЕКу. Крім цього, можна безпосередньо отримати тисячу гривень. Як на мене виплати відбуваються досить злагоджено і до процедури немає жодних зауважень», - наголошує Олег Баляш.

Водночас, на переконання депутата, виплати знецінених заощаджень вкладникам Ощадбанку СРСР не похитнуть економіку країну, адже йдеться про суму, яку держава спроможна виплатити.  

Олег Баляш також зазначає, що позитивом виплат є те, що вони проводяться з допомогою банківських карток, як це відбувається у всіх європейських країнах.

«Виплата заощаджень Ощадбанку СРСР на банківські картки – це дуже зручний спосіб. У всіх розвинутих країнах світу практично кожна людина має власну банківську картку, якою користується при розрахунках. Наприклад, у тому ж Євросоюзі є обмеження, що розрахунки у понад тисячу євро мають відбуватися з допомогою банківських карток. Тому виплата грошей на картки є дуже зручною для людей, адже не потрібно стояти у чергах у банківських відділеннях, чекаючи, доки касир видасть кошти. А після того, як кошти перераховані на банківську картку, людина може або одразу ж зняти їх у найближчому банкоматі, або розраховуватись цією карткою під час покупок у магазинах, 90% яких обладнанні відповідними терміналами. Це швидко, зручно і набагато простіше, аніж чекати годинами у відділенні на отримання коштів. До того ж на банківську картку нараховуються відсотки, якщо людина вирішує одразу не знімати усю суму», - наголошує Олег Баляш.

За словами члена фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді О.Баляша, якщо порівнювати так звану першу і другу хвилю виплат знецінених заощаджень Ощадбанку СРСР, то варто зазначити, що сьогодні ці виплати проводяться у цивілізований спосіб, без черг та ажіотажу.  

Нагадаємо, з 1 червня 2012 розпочались виплати компенсацій знецінених заощаджень громадян колишнього Ощадбанку СРСР. Станом на 25 червня ц.р. у відділеннях Ощадбанку України свої знецінені вклади отримало понад 737 тис. вкладників Ощадбанку СРСР, на що було витрачено близько 707,46 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.