Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

pravdorub.kr.ua

Вівторок, 6 жовтня 2015, 15:28

Рада прийняла за основу закопроект про зниження ренти при видобутку газу

Верховна Рада

Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення".

За відповідне рішення проголосували 228 народних депутатів, повідомляє Українська правда.

Законопроектом пропонується знизити ставку рентної плати за природний газ, що реалізується населенню, видобутий з покладів до 5 тисяч метрів, встановивши її в розмірі 29% - на однаковому рівні із комерційним видобутком газу.

Крім того проектом закону пропонується встановити нульову ставку збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на газ, що в сукупності з іншими заходами дасть змогу зменшити ціну на газ для населення.

Законопроектом також пропонується знизити ставки рентної плати на природний газ, що реалізується промисловим споживачам, до рівня близького початковому, а саме за видобутий з покладів до 5 тисяч метрів з 55% до 29% від вартості, та за видобутий з покладів понад 5 тисяч метрів - з 28% до 14%.

При цьому природний газ, видобутий під час виконання договорів про спільну діяльність пропонується зрівняти в оподаткуванні із газом, що реалізується промисловим споживачам.

Депутати відмовилися підтримати відповідний законопроект з першої спроби, проте він був винесений на голосування повторно.

При цьому за урядовий законопроект №2352а проголосували тільки 166 депутатів при мінімально необхідних 226.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.