Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДФС Львів

busk-rda.gov.ua

Вівторок, 6 жовтня 2015, 17:25

Сьогодні вчили представників територіальних громад формувати бюджет

ДФС Львів

Сьогодні в приміщенні ДФС у Львівській області відбувся навчально-практичний семінар щодо формування об’єднаними територіальними громадами відповідних бюджетів на 2016 рік.

Про це повідомила прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Семінар провели для голів місцевих рад, головних бухгалтерів, представників фінансових управлінь відповідних райдержадміністрацій.

Начальник Головного управління ДФС у Львівській області Ігор Кондро привітав присутніх та наголосив на важливості якісної співпраці на місцях ДПІ у районах області з відповідними територіальними громадами. «Зміни, внесені Податковим Кодексом України передбачають децентралізацію податкових надходжень.

За місцевими бюджетами закріплено стабільні джерела доходів, а також розширено їх дохідну базу. Податкова децентралізація передбачає удосконалення і зміцнення прав та повноважень місцевого й регіонального самоврядування щодо незалежного прийняття рішень і формування територіальних бюджетів за рахунок самостійного встановлення ставок і зборів, зокрема плати за землю, податку на нерухоме майно, єдиного податку для 1 і 2 груп та інші» – зазначив очільник ГУ ДФС у Львівській області.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський відкрив семінар-нараду та ознайомив присутніх з порядком денним. У нараді взяли участь директор департаменту фінансів облдержадміністрації Олег Демків, начальник управління казначейської служби Петро Могиляк, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександра Небожук та інші керівники департаментів та управлінь львівської ОДА. Доповідачі ознайомили представників територіальних громад з особливостями формування дохідної та видаткової частинами бюджетів на 2016 рік та відповіли на запитання присутніх.

У роботі семінару також взяли участь представники Офісу реформ у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.