Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вибори 2015

brovary.pravo-znaty.org.ua

Четвер, 8 жовтня 2015, 14:41

Побільшало кандидатів в депутати місцевих рад які передумали балотуватись

Вибори 2015

Вчора обласна виборча комісія прийняла відповідні рішення в останній дозволений для процедури скасування реєстрації день.

Як повідомляє громадаська мережа "ОПОРА", 6 жовтня були прийняті рішення про скасування реєстрації 10 кандидатів від 7 партій з наступним виключенням їх зі списків. 

Так, зверненням відповідних кандидатів та на підставі їх письмових заяв про відмову від балотування, участь у виборах не братимуть:

1. Павлов Юрій Вячеславович, ВО №74, ПП “Сила людей”;
2. Булишин Андрій Степанович, ВО №30 та Тимчук Володимир Юрійович ВО №1, ПП «Громадянська позиція»;
3. Біль Валентина Іванівна, ВО №30  та Замроз Володимир Степанович, ВО №33, «Об єднання «Самопоміч»;
4. Дудич Роман Іванович, ВО №53, Українська республіканська партія;
5. Дук Олена Миколаївна,  ВО №75, Партія Олега Ляшка;
6. Юськів Світлана Михайлівна, ВО №33, Народний Рух.
 
Раніше за аналогічною заявою кандидата була скасована реєстрація Антонюка Василя Миколайович, ЛОО ВО «Свобода», ВО №64.

6 жовтня комісія розглядала питання скасування реєстрації кандидата по ВО №32 від «Об’єднання «Самопоміч», Болкуна Андрія Богданович, однак рішення по цьому питанню комісія не прийняла тож реєстрацію не скасовано. Це пов’язно з тим, що заява, яка надійшла від кандидата за змістом не являється заявою про відмову, а лише проханням надати роз’яснення про те, чи може у разі його відмови партія зареєструвати іншого кандидата. А рішення конференції про відкликання цього кандидата було подано до обласної комісії із порушенням строків.

З підстав порушення кандидатами вимог закону щодо неможливості балотуватися до різних рівнів рад чи на міських голів від різних партій, було скасовано реєстрацію таких кандидатів:

  1. Семкович Степан Миронович, ВО №79, Українська Республіканська партія. Ця особа також подавала заяву для кандидування у Дрогобицьку міську раду, однак вже від Народного руху України. За поясненням Семковича, він має бажання продовжувати балотуватися лише у Дрогобицьку міську раду;
  2. Яцуляк Ірина Олександрівна, ВО №17, ПП «Воля». Вона також була зареєстрована кандидатом до Бориславської міської ради, однак від Радикальної партії. За письмових роз’ясненням особи вони писала заяву лише до міської ради та хоче бути обраною туди.

Ще одним із кандидатів, який порушив відповідну норму закону, є перший кандидат від ПП «Опозиційний блок» у обласну раду Герман Михайло Богданович. Він також був зареєстрований від партії як кандидат у Обласну раду, Винниківську міську, а також як самовисуванець на міського голову Винники. Однак вчора Михайло Герман відмовився від балотування на посаду міського голову Винник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.