Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

unian.ua

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 12:42

ЄС вирішив призупинити санкції проти Білорусії

Євросоюз

Євросоюз вирішив призупинити на чотири місяці санкції, які ЄС застосовує до Білорусії.

Про це повідомляє Еuobserver.

Відтак, було вирішено, що ЄС на 4 місяці призупинить санкції щодо Білорусі, в тому числі і щодо президента Олександра Лукашенка після президентських виборів, які відбудуться 11 жовтня.

Очікується, що міністри закордонних справ ЄС приймуть рішення у понеділок, після трьох тижнів складних переговорів. Таким чином ЄС відреагує на помилування Лукашенком шести політичних в'язнів в серпні і проведення мирних переговорів щодо ситуації в Україні в лютому.

Загалом буде призупинено санкції щодо 140 білоруських чиновників терміном від кінця жовтня до кінця лютого 2016 року. Таким чином ці особи зможуть подорожувати в країни ЄС, а їхні рахунки буде розморожено.

Водночас ембарго на поставки зброї залишиться.

Нагадаємо, Рада ЄС на засіданні 22 червня затвердила рішення про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 року. Обмежувальні заходи стосуються таких сфер економіки, як фінанси, енергетика, військово-промисловий сектор.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.