Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсен Аваков

Понеділок, 12 жовтня 2015, 11:31

Аваков планує створити кіберполіцію

Арсен Аваков

В Україні буде створено нову кіберполіцію, що боротиметься з кіберзлочинністю.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, кіберполіцію буде створено у рамках реформування та розвитку підрозділів Міністерства внутрішніх справ України.

"Висококваліфіковані фахівці в експертних, оперативних та слідчих підрозділах поліції будуть задіяні у боротьбі з кіберзлочинністю і будуть здатні застосовувати на високому професійному рівні новітні технології в оперативно-службовій діяльності", – повідомив Аваков.

Також, за його словами, кіберполіція зможе миттєво реагувати на кіберзлочини та киберзагрози та здійснювати міжнародну співпрацю зі знешкодження транснаціональних злочинних угруповань у цій сфері.

Старт набору до кіберполіції буде оголошено з 15 жовтня, а з 26 жовтня розпочнеться атестаційний конкурс для майбутніх кіберполіцейських.

"До 5 листопада штат кіберполіції буде сформовано й розпочнеться завершальний перехідний етап вибудовування нового функціонала кіберполіції та перепідготовки персоналу на марші", – заявив Арсен Аваков.

Нагадаємо, львівський громадський активіст Святослав Літинський виграв суд у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо виступу міністра російською мовою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.