Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новий Розділ

wikimapia.org

Понеділок, 12 жовтня 2015, 12:42

В Новому Роздолі переобиратимуть МВК через "конкретні справи"

Новий Розділ

Центральна виборча комісія припинила повноваження міської виборчої комісії, яка проігнорувала судові рішення щодо реєстрації кандидатів в депутати міської ради від партії “Конкретних справ”.

Внаслідок судового процесу між Новороздільською міською організацією політичної партії "Конкретних справ" і Міською виборчою комісією про реєстрацію кандидатів в депутати рішення останньої визнано незаконними - повідомляє Громадська мережа "ОПОРА".

На момент розгляду Центральною виборчою комісією цього питання Новороздільською міською виборчою комісією так і не виконано постанову Львівського окружного адміністративного суду (від 4 жовтня 2015 року в справі № 813/5670/15).

На додачу, як повідомляє спостерігач ОПОРИ Віталій Яровенко, на передодні засідання 8 жовтня секретар комісії Моцкула І.А., як фізична особа, подав позов проти місцевої партійної організації “Конкретні справи” до Львівського апеляційного суду. Комісію про це секретар не повідомляв. Суд 9 жовтня відмовив позивачу. Під час засідання суд також встановив факт здійснення Моцкулою повноважень секретаря комісії та те, що він приховував це від суду. Того ж дня ввечері відбулося засідання, наприкінці якого надійшла офіційна інформація від ЦВК про розпуск комісії. Щоправда, позитивно, що комісія, на своєму останньому, як з’ясувалося, засіданні таки проголосувала за реєстрацію  місцевої партійної  організації  “Конкретні справи”.  У цей час 14 представників цієї партії знаходились під стінами  міської ради.

Після розгляду ситуації, ЦВК встановила факт одноразового грубого порушення Новороздільською міською виборчою комісією Львівської області вимог Конституції України та законів України. ЦВК зобов’язала Новороздільську міську виборчу комісію після сформування її нового складу на виконання рішення суду до 13 жовтня включно вирішити питання щодо реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, висунутих Новороздільською міською організацією партії “Конкретних справ”.

Враховуючи інформацію, яка містилася у зверненні, про втручання у роботу Новороздільської міської виборчої комісії невідомих осіб, ЦВК вирішила звернутися до Міністерства внутрішніх справ України та передати йому копію звернення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.