Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

МН17

rbc.ua

Вівторок, 13 жовтня 2015, 17:18

Малайзійський літак МН17 був збитий ракетою російського виробництва

МН17

Розслідування встановило, що малайзійський "Боїнг" був збитий російською ракетою ЗРК "Бук", випущеною з району Сніжного.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як наголосив голова урядової комісії з координації питань з розслідування авіакатастрофи, віце-прем'єр України Геннадій Зубко, розслідування, проведене українською стороною, доводить, що малайзійський літак МН17 був збитий ракетою російського виробництва, запущеною з установки "Бук" із не підконтрольних Києву територій.

За його словами, траєкторія польоту ракети доводить, що вона мала вразити саме пілотів літака, щоб унеможливити навіть аварійну посадку.

"Саме за наявною у нас інформацією, за траєкторією і за тією катастрофою в цілому, яка мала місце, чітко видно, де була запущена ракета, з якого озброєння. Траєкторії та точки були опрацьовані нами паралельно, нашою робочою комісією, і збіглися з технічним звітом, який був підготовлений Нідерландами", – заявив Зубко.

Також він додав, що розслідування катастрофи рейсу МН-17 триватиме до лютого 2016 року, проте цей термін може бути продовжено.

Зазначимо, що на борту збитого літака "Боїнг-777" компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам-Куала-Лумпур, більше половини пасажирів були громадянами Нідерландів.

У середині липня Малазійська делегація внесла Раді безпеки ООН проект резолюції з вимогою створити міжнародний трибунал для справедливого розслідування авіакатастрофи на Донеччині. Проте Росія заблокувала в запропонований Малайзією проект, саме через це резолюцію не було ухвалено.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.