Оля Вишня,  6 липня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Літо в розпалі, свято Івана Купала, вихідні... Як цікаво і небанально провести цей вікенд – у нашому щотижневому огляді подій.

Варіанти на кіно

У ніч з 6 на 7 липня у Музеї ідей будуть показувати короткометражні фільми. Фествиаль кіно "Відкрита ніч - Дубль 16" відбуватиметься водночас у кількох містах України.

Загальна фестивальна програма складатиметься з двох частин – Конкурсної та Позаконкурсної і триватиме шість годин. Тривалість Конкурсної частини програми – 3 години. Всі фільми Загальної програми будуть брати участь у Конкурсі Глядацьких Симпатій. Конкурсну частину Загальної програми, як завжди, оцінюватиме Журі на окремому засіданні. Оголошення результатів - з першими променями сонця.

«Три метри над рівнем неба 2: Я тебе хочу»

У кінотеатрах міста цими вихідними можна, до прикладу, сходити на мелодраму «Три метри над рівнем неба 2: Я тебе хочу». Після двох років навчання у Лондоні, Аче повертається на батьківщину. Йому треба заводити друзів та шукати роботу, але Аче думає лише про неймовірну та пристрасну Джин та Бабі, своє перше кохання.

У Кінотеатрі «Планета Кіно» сеанси розпочинаються о 12:15, 14:30, 18:45, 21:00, а у «Кінопалаці» – о 09:50, 12:10, 14:30, 16:50, 19:10, 21:30

«Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів»

Любителі фентезі та трилерів мають нагоду під часвихідних переглянути фільм Лінкольна і вампірів. За сюжетом – Авраам Лінкольн має друга вампіра, який колись врятував майбутнього президента від упирів. Ще з підліткового віку Джим розповідав Авраамові історію вампіризму, вчив його відстежувати, битися і вбивати злих вампірів.

У Кінотеатр «Планета Кіно» сеанси розпочинаються о 12:00, 18:00, 20:00, 22:00, 22:30, 00:05, а в «Кінопалаці» – о 11:00, 13:00, 15:00, 19:20, 21:20

Театральні варіанти

Більшість львівських театрів у цю пору на канікулах, але деякі цікаві вистави на вихідних у Львові таки можна буде побачити. У суботу з дітьми буде можливість переглянути виставу «Шовкова косиця» у театрі естрадних мініатюр "І люди, і ляльки".

Дорослі суботнього вечора зможуть поубвати на виставі "Небилиці про Івана..." у Театрі ім. М. Заньковецької чи на опері "Запорожець за Дунаєм" Львівській Опері. У неділю у Львівському національному академічному театр опери та балету ім. С.Крушельницької покажуть оперу "Ріголетто", а у Національному театрі ім.. Марії Заньковецької – виставу "Криза".

Музичні варіанти

Молодіжний фестиваль електронної музики "Zelenofor Open Air"

Ця подія відбудетья у с. Воля Гомулецька, Жовківського райногу, що всього 7 км від Львова і збере прихильників електронної музики. Цей фестиваль минулого року відвідало близько 5000 тис осіб.  Серед учасників попередніх фестивалів – S.W.I.S.(м. Мінськ, Білорусь), Ground, Woodman, Ground (м. Рівне), Stark (м. Ужгород).

"Танцювальні уікенди"

У Львові стартують "Танцювальні уікенди". Щовихідних у парку імені Богдана Хмельницького навчатимуть усіх охочих в хіп-хопу, джаз-фанку, танго, сальсі та іншим танцям. Інструктори Української Федерації Танців, а також викладачі танцювальних шкіл запрошують на безкоштовні майстер-класи.

"Романтика класичної музики в атмосфері старовиного храму"

Класичну та водночас романтичну музику є можливість послухати суботнього вечора у Храмі святих апостолів Петра й Павла, де відбудеться концерт струнного квартету «Viva String Quartet». Початок – о 19.30.

Мистецькві варіанти

У численних львівських музеях та галереях завжди багато різноманітних колекцій та мистецьких проектів. Всі перечислити не вдасться, але виберемо кілька цікавих.

"Арт Ужгород"

У галереї "Леміш" – презентація закарпатських митців. У рамках проекту "Арт Ужгород" представлено понад тридцять живописних полотен - від чотирьох художників. Це Владислав Габда, Олександр Громовий, Олена Кондратюк та Володимир Павлишин. Доповнена експозиція роботами двох скульпторів.

"Етно-Art"

У кав'ярні "Штука" – виставка картин Олени Фрідман "Етно-Art". Виставка є добіркою декоративних мотивів, які інтерпретують візерунки з архітектурних об'єктів, меблів, предметів побуту, тканих та ювелірних виробів, стародавніх манускриптів тощо.

Полотна належать до розмаїтих періодів – історичних та індивідуальної творчості мисткині; виконані у техніці холодного батику.

Бажаємо приємних, цікавих, незабутніх вихідних у Львові. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.