Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2015

Четвер, 15 жовтня 2015, 12:13

У Львівських ДВК найбільше представників від Самопомочі та БПП

вибори 2015

Громадянська мережа Опора проаналізувала склад дільничних комісій Львова.

Про це повідомляє Громадянська мережа Опора у Львові.

Районні, міські та районні в місті виборчі комісії до 9 жовтня мали утворити дільничні комісії.

Відтак, усі 305 виборчих дільниць міста укомплектовані представниками Самопомочі, по 304 – мають Батьківщина та БПП «Солідарність», 302 – Народний Фронт. Представники Опозиційного блоку будуть на 287 дільницях із 305.

Що стосується кандидатів на посаду Львівського міського голови, то жодного подання у ДВК не було зроблено від самовисуванців Ігоря Васюника та Анатолія Країнського, а також представниці Сили людей – Оксани Жолнович.

Найчисельніше представництво у львівських ДВК матиме Роман Кошулинський, висуванець ВО «Свобода» - 261 особа, Оксана Юринець, підтримана БПП «Солідарність» – 224 особи, діючий міський голова Андрій Садовий – 182 особи, Володимир Гірняк, висуванець Громадянської позиції – 139 осіб, Олег Баляш від «Нашого Краю» – 117 осіб.

На 10% ДВК будуть присутні члени комісії за поданням лідера Народного контролю Дмитра Добродомова та представника УКРОПу, Ігоря Зінкевича, та на 6% ДВК – представника Радикальної партії Віктора Галасюка.

Як повідомляє Опора, кандидатами у депутати до Львівської міської ради були зареєстровані претенденти від 17 політичних партій, однак представництво їхніх членів є дуже різним. У тих випадках, коли кількість подань у конкретну ДВК перевищувало визначений максимум: 18 членів для великої, 16 – для середньої, та 14 – для малої,  районна у місті Львові ТВК проводила жеребкування.

У результаті найбільше членів у ДВК зафіксовано від «Нашого Краю» – 267, Народного Руху України – 259, ВО «Свобода» - 257, БПП «Солідарність» – 255. Дещо менше у Батьківщини – 235, Самопомочі – 220, УКРОПу – 188 та Громадянської позиції – 169. 139 членів з 305 ДВК представлятимуть Українську Галицьку партію.

Нагадаємо, Львівська територіальна виборча комісія зареєструвала одинадцять претендентів на посаду мера Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.