Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

5.ua

Четвер, 15 жовтня 2015, 15:06

Частина країн ЄС – проти квотного принципу розподілення біженців

Європарламент

Велика Британія та ще кілька країн союзу виступають проти обов‘язкового квотного принципу розподілення біженців, який погодили на саміті ЄС у вересні.

Про це повідомляє Euronews.

Міграційна криза у Європі стане центральною на порядку денному саміту ЄС, який сьогодні, 15 жовтня відкриється у Брюсселі.

Окрім міграційної кризи, лідери спільноти обговорять майбутній референдум у Великій Британії щодо виходу з Євросоюзу, а також ситуацію у Сирії і на Донбасі.

"Немає жодних сумнівів, що Туреччина відіграє ключову роль у цій ситуації. Тому, ми не зможемо регулювати рух біженців, якщо не будемо співпрацювати із Анкарою. Зокрема, нам потрібно збільшити обсяги гуманітарної допомоги і краще допомагати Туреччині опікуватися біженцями", – заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Жорстку позицію щодо мігрантів займає Велика Британія та ще декілька країн союзу, які виступають проти обов‘язкового квотного принципу розподілення біженців, який погодили на саміті ЄС у вересні. Лондон лише пообіцяв прийняти 20 тисяч сирійських біженців із таборів ООН, що розташовані у сусідніх із Сирією країнах.

Нагадаємо, з 8 жовтня Євросоюз розпочав переміщення 160 000 нелегальних мігрантів серед країн-членів ЄС. Також ЄС планує зміцнити зовнішні європейські кордони та збільшити фінансову допомогу Туреччині, Лівану і Йорданії.

Зазначимо, Велика Британія вирішила прихистити 20 тисяч сирійських біженців у наступні 5 років. Також у країні планують провести референдум щодо виходу із ЄС. Це рішення було зумовлене небажанням надавати притулок біженцям з Африки та Азії.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.