Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вибори 2015

vn.20minut.ua

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 18:02

На Львівщині зареєстрували 12 порушень виборчого законодавства

вибори 2015

З 30 вересня до 15 жовтня до міліції Львівщини надійшло 12 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України у Львівській області.

Відтак, 9 порушень – пошкодження банерів кандидатів у депутати та зривання агітаційних листівок, а у 3 випадках після перевірки повідомлення про порушення правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Зокрема, у Сокальському районі, 30 вересня, до райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що працівник виборчої дільниці перешкоджає здійсненню виборчого права місцевій мешканці. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Також було відкрито кримінальне провадження працівниками Трускавецького міськвідділу міліції. 13 жовтня до правоохоронців з заявою звернувся один з учасників виборчих перегонів, який повідомив, що у місті були пошкоджені його рекламні бігборди та розповсюджені листівки з неправдивою інформацією.

Працівники Самбірського міськвідділу міліції 30 вересня відкрили справу щодо працівника, який забезпечує виборчий процес, за даними він втручався у роботу державного реєстру виборців. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на той самий строк та з конфіскацією програмних чи технічних засобів, за допомогою яких було здійснено несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, які є власністю даної особи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.