Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

rbc.ua

Понеділок, 19 жовтня 2015, 09:31

На виборах у Швейцарії перемогли противники іміграції

біженці

Парламентські вибори у Швейцарії виграла партія, що виступає проти іммігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

За попередніми результатами, Швейцарська народна партія отримала майже 30% голосів і матиме 65 з 200 місць у парламенті. Такого успіху за останнє сторіччя не мала жодна політична сила.

"Я можу сказати, що для швейцарців центральною темою цих виборів була імміграція, і вони не погоджуються з позиціями інших партій, уряду та парламенту. Ми знаємо, як знайти вихід з цієї міграційної кризи, тоді як інші роблять вигляд, що проблеми не існує", – наголосив  лідер Швейцарської народної партії Тоні Брюннер.

За його словами, партія хоче втілити результати минулорічного референдуму, на якому швейцарці проголосували за обмеження кількості іноземців. Однак оскільки це рішення суперечить принципу вільного пересування в ЄС, парламент досі не закріпив його на законодавчому рівні.

Перемога противників імміграції разом з високим результатом Ліберальної партії, що відстоює інтереси бізнесу, дає аналітикам підстави говорити про "значний ухил праворуч" у швейцарській політиці.

Нагадаємо, з 8 жовтня Євросоюз розпочав переміщення 160 000 нелегальних мігрантів серед країн-членів ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.