Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська музична школа №4

vk.com/lvivmusicschool4

Понеділок, 19 жовтня 2015, 11:59

Юринець віддасть римо-католикам музичну школу № 4

Львівська музична школа №4

Парафіяни костелу св. Антонія заснували рух, що відстоює право власності парафії на приміщення музичної школи № 4, що на вулиці Личаківській, 53.

На офіційному сайті парафії св. Антонія Львівської архідієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні оприлюднено маніфест руху "Почуйте нас", в якому вони звертаються до міської ради з закликом перенести приміщення музичної школи в інше місце і передати в їхнє розпорядження будинок колишнього парафіяльного дому.

Римо-католики стверджують, що будівля вилучена в них ще радянською владою має належати парафії, а музичну школу пропонують перенести в інше місце.

Окрім того, активісти заснували Facebook-спільноту, в якій оприлюднюють інформаційні матеріали та подальші плани.

В інтерв'ю на "Радіо Марія" народний депутат і кандидат в мери Львова Оксана Юринець дала коментар на цю тему:

"Я, як голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС, знаю що в Європарламенті є 11 мільярдів євро на транскордонну співпрацю. Я обговорювала питання храму Марії Магдалини та будівлі музичної школи на вул. Личаківській з потенційними депутатами міської ради, які стверджують, що для побудови музичної школи в іншому місці є ділянки."

Нагадаємо, що у вересні було розпочато збір підписів на підтримку повернення у власність парафії св. Антонія приміщення Львівської Державної музичної школи № 4, що на вул. Личаківській, 53.

А торік Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову релігійної громади Римсько-католицької Церкви Святої Марії Магдалени про визнання права власності на будівлю костелу у Львові по вул. Бандери, 10.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.