Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

obozrevatel.com

Понеділок, 19 жовтня 2015, 15:36

Україна і Польща збудують газовоий інтерконектор

газопостачання

Україна і Польща підготували техніко-економічне обґрунтування для будівництва газового інтерконектора, який об'єднає газові системи двох країн.

Про це повідомляє Українська правда.

Відтак, запланований газовий інтерконнектор Польща-Україна включатиме будівництво магістрального газопроводу Германовичі – польсько-український кордон, загальною довжиною приблизно 1,5 км на території Польщі та Більче-Волиця – українсько-польський кордон, приблизною довжиною 110 км на території України.

"Крім того, на території Польщі буде побудовано компресорну станцію Страхоцина, вимірювальну станцію і відрізки газопроводу: Германовичі-Страхоцина, Страхоцина-Погорська Воля, Погорська Воля-Творзен і Творов-Творзен", – повідомили в Укртрансгазі.

Проект планують завершити до 2020 року.

Основна мета поєднання польської та української ГТС – збільшити можливості імпорту газу з ЄС через Польщу та забезпечити можливість зберігання європейського газу в українських сховищах. Реалізація проекту має дати можливість прокачувати з Польщі в Україну до 8 млрд кубометрів газу на рік, а з України в ЄС – до 7 млрд кубометрів на рік.

Зазначимо, максимальна технічна пропускна здатність постачання газу з Польщі до України складає 1,5 млрд кубометрів на рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.