Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мейлах Шейхет

Вівторок, 20 жовтня 2015, 15:40

Євреї вкотре звернулись до Львівської міської ради

Мейлах Шейхет

Вони занепокоєні реставрацією "Простору синагог", яка на їх думку проводиться з порушеннями.

Директор Центру "Єврейське відродження" Мейлах Шейхет на своїй Facebook-сторінці оприлюднив лист з Ізраїлю, в якому Львівську міську раду закликають до до виконання рішень ЮНЕСКО та Уряду України під час створення консерваційно-меморіального комплексу на місці єврейського кварталу у Львові.

"Сакральні будівлі для молитви та земля, на якій знаходяться сакральні місця поховань, є повною власністю єврейської громади Львова, причому перебували у цій власності протягом декількох століть, а зараз їм загрожує небезпека стати жертвою незаконної забудови й так званої «реставрації», оркестрованої діючою міською радою Львова.

Ці будівлі та земля, на якій вони знаходяться, є сакральною власністю єврейської громади нашого міста, і ми, члени львівської та української східно-галицької діаспори, вважаємо цю протизаконну діяльність незаконною, неприпустимою сваволею, що лише є продовженням нацистських та радянських часів наруги та зневаги.

Центральне місце в цій сумній історії відведено священній синагозі Золота Роза Турей Захав." – йдеться в листі.

В свому зверненні євреї просять з повагою ставитись до їхньої спадщини.

"Синагога Турей Захав на Бляхарській вулиці була одним із найсвятіших місць для євреїв. Це було "Мініатюрне святилище Лемберга" – стверджує автор листа Рабин Зе’єв Фішер-Шейноб’м.

Нагадаємо, що у вересні Мейлах Шейхет заявив про порушення, що мали місце під час роботи над меморіалом "Простір синагог" на пл. Арсенальній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.