Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Вікдриття

Фото прес-служби Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Середа, 21 жовтня 2015, 16:28

В Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні представили «Гітару»

Вікдриття

Медики відкрили оновлений кабінет променевої діагностики та ввели в експлуатацію новий рентгендіагностичний комплекс.

Як повідомляє прес-служба Департменту охорони здоров'я ЛОДА, у відділенні №7 Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні відкрито оновлене приміщення кабінету променевої діагностики та введено в експлуатацію новий рентгендіагностичний комплекс OPERA RT20 «Гітара».

Техніку придбано за кошти обласного бюджету. Апарат обслуговуватиме два працівники. 

"За рахунок особливостей конструкції рентген-діагностичний комплекс дозволяє виконувати усі види графічних досліджень в положенні стоячи, сидячи і лежачи,  знімки "лежачих" пацієнтів на каталці і на діагностичному столі з фокусною відстанню в 1,5 м і 1,8 м.

Діагностичний стіл може переміщатися по висоті в широкому діапазоні та в чотирьох напрямах в горизонтальній площині, що забезпечує повний і швидкий доступ до усіх анатомічних частин і з будь-якого боку без переміщення пацієнта. Стіл може опускатися на відстань 40 см від підлоги, для укладання дітей і людей літнього віку. Конструкція апарату також дозволяє якісно обстежувати малорухомих пацієнтів і пацієнтів з великою масою тіла.

Вузол рентгентрубки переміщається по вертикалі уздовж колони і обертається в горизонтальній і вертикальній площинах. Це дозволяє робити дослідження уздовж усієї вертикальної стойки і виконувати різні похилі проекції на діагностичному столі і стойці.

Для управління апаратом виведений сенсорний пульт управління, який дозволяє вибирати робоче місце (діагностичний стіл або вертикальну стойку) і задавати параметри знімка, що робить роботу зручнішою і швидшою та скорочують час підготовки і проведення обстеження.

Вільна від конструкцій підлога, дає більше можливостей для реалізації дослідницької техніки, розміщення каталки і іншого медичного приладдя. 

Апарат оснащений сучасним високочастотним генератором і європейською рентгентрубкою, що забезпечують точнодозований вихід рентгенпроменів для отримання знімків високої якості і зниження променевого навантаження на пацієнта." – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.