Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

unian.ua

Середа, 21 жовтня 2015, 16:37

Для охорони кордону з Хорватією Словенія направить армію

біженці

Охороняти кордони Словенії з Хорватією, звідки у країну прибувають мігранти, поліцейським допоможе армія.

Про це повідомляє Euronews.

Парламент Словенії ухвалив цей законопроект через масове прибуття мігрантів через кордон із Хорватією.

Сьогодні близько тисячі біженців, що висадилися з хорватського поїзду біля кордону, крокували пішки у бік Словенії. Їм довелося перетнути річку Сутлу, аби потрапити до сусідньої країни.

Новоприбулих мігрантів поліція Словенії ескортує до тимчасового наметового табору в прикордонному містечку Брежице. Біженці сподіваються, що звідти їх доправлять до Австрії, а далі – до Німеччини.

Зазначимо, після того, як Угорщина закрила свої кордони, тисячі мігрантів ринулися до Словенії. Лише за останні 4 доби до країни потрапили понад 20 тисяч мігрантів. Закон про залучення на кордоні армії діятиме 3 місяці й може бути подовжений.

Нагадаємо, Угорщина розпочала споруджувати мур на кордоні з Хорватією, щоб відгородитися від біженців. Також 31 серпня Угорщина завершила будівництво 4-метрового паркану уздовж кордону із Сербією, звідки у країну проникали нелегальні мігранти. А 15 вересня країна закрила кордони для нелегальних мігрантів.

Наразі у Європі намагаються розподілили 160 тисяч біженців між країнами-членами Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.