Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Держгеокадастр

Середа, 21 жовтня 2015, 16:56

Львівщина отримає майже 200 млн грн за оренду землі

Держгеокадастр

За оренду приватних та державних земель Львівщини аграрії сплатять більше 193 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру у Львівській області.

Відтак, місцеві бюджети цього року отримають від сільськогосподарських товаровиробників Львівської області більше 193 млн грн. плати за користування землею.

На території Львівщини працюють 1046 сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств та інших виробників аграрної продукції. Площа орендованих земель становить більше 245 тис. гектарів. Із загальної кількості земель 243,5 тис. га аграрії орендують у власників паїв. Ще майже 2 тис. га державних земель передали у користування на цьогорічних земельних аукціонах, організованих спеціалістами Держгеокадастру Львівщини.

Зазначимо, за останній рік на 5,3 тис. збільшилась кількість укладених договорів оренди з пайовиками. Виплати за користування землею зросли на 40 млн грн.

«Під час земельних аукціонів орендна плата за землю, як правило, збільшується. Завдяки цьому, місцеві громади області отримують більше коштів, які можуть спрямувати, наприклад, на розвиток інфраструктури», –наголосив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Нагадаємо, у вересня львівські землевпорядники створили он-лайн атласи земель, зарезервованих для учасників АТО, а 30 червня Держгеокадастр запустив онлайн-послугу замовлення витягу про земельну ділянку.

На початку жовтня геокадастр відкрив інформацію про власників земельних ділянок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.