Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пункт пропуску

Четвер, 22 жовтня 2015, 09:19

З січня скасують додаткове імпортне мито

пункт пропуску

Урядвирішив скасувати додаткові імпортні мита в розмірі 5% й 10% з 1 січня 2016 року.

Про це повідомляє Українська правда.

Кабмін скасує  з 1 січня

Як зазначив міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус, додаткові імпортні мита планують скасувати з наступного року.

"Зараз триває засідання Кабінету міністрів, на якому прибирається норма з тимчасових імпортних мит з 1 січня", –заявив Айварас Абромавичус.

Зазначимо, додатковий імпортний збір у розмірі 5-10% було введено у грудні для стабілізації платіжного балансу у вигляді імпортного збору за ставками 10% і 5%. Збір не поширюється на критичний імпорт, медичні препарати, енергетичні ресурси, зокрема на газ, та інші важливі для української економіки і населення товари.

Згідно з домовленостями українського уряду з МВФ та ЄС імпортний збір має бути скасовано до кінця 2015 року.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Абромавичус, додатковий митний збір виконав своє призначення – зміцнення платіжного балансу. Наразі загальний економічний вплив тимчасового імпортного збору оцінюється у розмірі до 1 млрд дол за рахунок зменшення об’ємів імпорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.