Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

rbc.ua

Четвер, 22 жовтня 2015, 16:29

З 23 жовтня скасовуються обмеження на продаж валюти

Нацбанк

Нацбанк зняв обмеження на продаж іноземної валюти українцями.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

НБУ зняв обмеження на продаж валюти українцями № 581, яка спрямована на збільшення надходжень іноземної валюти до країни в цілому і банківської системи зокрема.

Відтепер обмеження на продаж валюти не розповсюджується на проекти, що здійснюються на підставі угод про участь України в міжнародних програмах Європейського союзу.

Також вона більше не стосується грантів, які юридичні особи-резиденти отримують від міжнародних фінансових організацій: резиденти, фінансування яких здійснюється за рахунок таких грантів та в органах управління якої бере участь уряд.

"Іноземна валюта, яка надійшла в якості грошового забезпечення (гарантійного внеску) участі нерезидента в аукціоні (торгах) з приватизації державного майна на рахунки організатора, не підлягатиме обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку", – повідомляє прес-служба Нацбанку.

Окрім цього, Нацбанк встановив додаткові виключення із заборони на реєстрацію заміни кредитора або боржника в договорах про залучення резидентами кредитів і позик в іноземній валюті від нерезидентів. Зокрема, дозволено проводити таку реєстрацію у випадках, коли заміна первісного кредитора пов’язана з його ліквідацією та приєднанням до нового кредитора-правонаступника. Дозволено реєструвати відповідні зміни до кредитних договорів, за якими кредит наданий резиденту за участю іноземного експортно-кредитного агентства.

Нацбанк пом’якшив обмеження щодо видачі готівкових коштів у національній валюті через каси та банкомати. Наразі банки зобов'язані обмежити їх видачу на суму до 300 тис. грн. на добу на одного клієнта. Зокрема, ця вимога стосувалася і валютно-обмінних операцій з фізичними особами. Відтепер вона не розповсюджуватиметься на такі операції, що спростить населенню можливість продавати валюту в будь-яких обсягах.

Зміни набувають чинності з 23 жовтня 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.