Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Іскра

explorer.lviv.ua

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 09:59

"Іскра" має повернути частину газопроводу у Винниках

Іскра

Київський суд визнав незаконною приватизацію частини газопроводу "Винники" – ВО "Іскра".

  Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, постановою Київського апеляційного господарського суду від 20 жовтня залишено без змін рішення господарського суду Києва, яким задоволено позовну заяву прокуратури Львівської області до Фонду державного майна України.

Цей позов львівська прокуратура пред’явлила до Фонду державного майна України про визнання незаконою документацію щодо приватизації частини газопроводу високого тискус

За результатами моніторингу судових рішень, постановлених судами апеляційної інстанції, які стосуються майнових спорів по Львівській області, прокуратура на початку року виявила факт незаконної приватизації частини трубопроводу: передачу в 2003 році у власність ВАТ "Іскра" частини газової труби високого тиску ГРС "Винники" – ВО "Іскра".

Відтак, прокуратура вивчила законність приватизації майна державного підприємства "Львівський електроламповий завод ВО "Іскра" та встановила, що включення у статутний фонд ВАТ "Іскра" майже 9 км цього газопроводу є незаконним. Саме тому прокуратура звернулася до господарського суду Києва щодо визнання незаконною приватизацію об’єкта та закріплення права власності на нього за державою.

Наразі Київським апеляційним господарським судом залишено без змін рішення суду І інстанції, тобто підтверджено незаконність приватизації.

Нагадаємо, газопровід ГРС "Винники" – ВО "Іскра" збудовано в 1979 році підприємством Львівський електроламповий завод ВО "Іскра" за кошти державного бюджету.   

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.