Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2015

Понеділок, 26 жовтня 2015, 18:45

На виборах було зафіксовано більше тисячі порушень: Львів та Львівщина

вибори 2015

Комітет виборців України зареєстрував понад 1,5 тис. порушень на місцевих виборах, які проходили 25 жовтня.

"В день виборів працювало 4300 спостерігачів Комітету виборців України, якими було зафіксовано понад 1,5 тисячі фактів порушення законодавства", – зазначив гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель сьогодні на прес-конференції, як повідомляє РБК-Україна.

Більшість з них, як стверджують у КВУ, були порушеннями процедурного і технічного характеру, які не здатні вплинути на результати виборів.

Зокрема, у КВУ зазначили факти несвоєчасного відкриття виборчих дільниць, оголошення перерв у роботі дільничних виборчих комісій, відсутність кабінок для голосування та бланків протоколів про підрахунок голосів на момент початку голосування, а також відзначили непрофесіоналізм складу багатьох ДВК.

Суттєвими моментами виборчого процесу КВУ відзначають проблеми з бюлетенями – помилки в текстах бюлетенів, недостатня кількість бюлетенів і зникнення частини бюлетенів. Зокрема, у висновках за результатами спостереження виборів зазначається, що останні випадки мали місце у Львівській області.

"Незважаючи на низку технічних, процедурних порушень, незважаючи на окремі суттєві порушення чинного законодавства, в цілому ми маємо підставу говорити про те, що вибори відбулися чесно і відповідають найвищим демократичним стандартам", – заявив Олексій Кошель.

Нагадаємо, на Львівщині були такі порушення: в одній з дільниць в Залізничному районі зафіксовано підкуп виборців, у Винниках в урну викидали контрольні листи без печаток, у Рясному виникло непорозуміння між членами ДВК та кандидатом у депутати, на виборчій дільниці у Львові голова ДВК при прийомі актів про порушення погрожував виставити заявників за межі ДВК.

Також мера Львова Андрія Садового спіймали на виборчій агітації у день виборів, а на Яворівщині голосували у бюлетенях з помилкою, у Сколе наплутали з партійною належністю кількох кандидатів, у Стрию виявили недостачу 100 бюлетенів на посаду міського голови, у Сокалі – незаконна агітація, на вул. Володимира Великого у Львові члени комісії виявили необліковані бюлетені, на вул. Медової печери у Львові – черги.

Загалом на Львівщині порушено 14 кримінальних справ у день виборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.