Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

umma.ua

Вівторок, 27 жовтня 2015, 10:20

У ЄС створять 100 тисяч додаткових місць для біженців

біженці

Європа вирішила створити 100 тисяч додаткових місць у притулках для мігрантів під час позачергового саміту у Брюсселі.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, 30 тисяч збудують у Греції, 50 – на Балканах, ще 20 тисяч візьме на себе агенція ООН з питань біженців.

Це – частина плану з 17 пунктів, що має на меті координувати дії країн, через які пролягає шлях шукачів притулку. Також ЄС надішле туди своїх прикордонників – це інший пункт плану.

"Ми погодилися, що на сербський та хорватський кордони прибудуть представники Frontex, служби, що захищає зовнішні кордони ЄС. Теоретично, це має сповільнити потік людей завдяки більш ретельному процесу реєстрації. Звичайно, лише в тому випадку, якщо система запрацює в усіх місцях від Греції до Македонії і до Сербії", – заявив прем‘єр-міністр Хорватії Зоран Мілановіч.

Також країни-учасники саміту пообіцяли припинити транзит людей від одного кордону до іншого. Усі ці заходи, за планом Брюсселя, мають відсіяти так званих економічних мігрантів ще на підступах до ЄС, які не мають права на отримання притулку в країнах Європи.

Нагадаємо, з 8 жовтня Євросоюз розпочав переміщення 160 000 нелегальних мігрантів серед країн-членів ЄС. Також ЄС планує зміцнити зовнішні європейські кордони та збільшити фінансову допомогу Туреччині, Лівану і Йорданії.

Зазначимо, Велика Британія вирішила прихистити 20 тисяч сирійських біженців у наступні 5 років. Також у країні планують провести референдум щодо виходу із ЄС. Це рішення було зумовлене небажанням надавати притулок біженцям з Африки та Азії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.